luni, 12 mai 2008

Emotii de FEstudIS

Autor Robu Ioan Bogdan

Intrucat desi am fost invitat cu cele mai sincere sentimente de unul dintre "administratorii" blogului LSE, pentru a-mi exprima deschis parerea despre ceea ce reprezinta acest eveniment al studentilor ieseni (Festudis), s-a dorit a fi cenzurat de unul dintre acesti "administratori". Astfel gandurile mele si impresiile pe care membri LSE trebuiau si aveau dreptul de a le cunoaste, fiindca au fost scrise pentru acestia, au fost obstructionate de orgoliul si vanitatea nejustificata a unei persoane care pune mai presus interesul personal, fata de interesul ligii. pe aceasta cale imi permit sa folosesc spatiul alocat de prea bunul meu prieten, Iustin, pentru a aduce la cunostina membrilor LSE articolul care mi-a fost refuzat spre publicare. Astept reactia presedintelui in solutionarea acestei probleme(reabilitare), precum si reactia tuturor celor care poarta in suflet IDEEA LSE.

ARTICOLUL SUNA CAM ASA:
FEstudIS, editie jubileu

Asa cum am promis, am revenit cu un articol despre manifestarea care tocmai s-a consumat zilele trecute, PARADA FESTUDIS. Chiar daca poate vine cam tarziu un astfel de articol am fost motivat de mai multe lucruri sa il scriu tocmai acum, si anume:
1. arta si procesul de creatie cere o perioada de dospire si de pregatire aferenta noii creatii
2. poate ca s-a scris prea putin, si pe blog dar si pe grup, dar chiar nu s-a simtit reactia celor ce au in suflet si in inima spiritul LSE
3. portia de narghilea oferita de unul dintre oamenii de suflet ai organizatiei. Si chiar as putea continua cu un articol: FESTUDIS CU AROMA DE NARGHILEA.
Oricum, acestea conteaza mai putin, ceea ce este important e faptul ca: FRATILOR SUNTEM IARASI IN CARTI, si anul acesta am luat locul 2. O putem considera performanta si totodata o noua provocare pentru anul urmator.
Trebuie sa apreciem totodata mobilizarea membrilor si a celor care sustin din umbra protectoare organizatia si sa recunoastem inca o data ca masinaria si intreg mecanismul LSE functioneaza si ca daca ne propunem un lucru il putem obtine. Remarc totodata disciplina din organizarea paradei si ma refer la LSE, in sensul ca fiecare, dar absolut fiecare a stiut ce are de facut.
Continui totodata cu transmiterea emotiilor fata de acest eveniment, unic in tara, din cate stiu. Ma bucur ca au fost si multi membri noi si au simtit direct emotia acestui eveniment, incarcatura lui, precum si mandria de a se numi ECONOMISTI, de la Liga Studentilor Economisti. Si sa fiti in continuare mandri de asta.
Poate va intrebati de ce atatea vorbe, atatea discutii pe marginea acestui subiect, insa trebuie sa recunoastem cu totii, noi (si nu ma refer numai la noi ca asociatie, ci la toti studentii) suntem o forta colectiva. noi, studentii, dupa un an de facultate (inceput de pe 1 oct) avem puterea de a ne face auziti printr-un festival numai al nostru, al studentilor. Tot Copoul, Targusorul, Fundatia, si intreg traseul pana in Tudor au fost ale noastre, aratand tuturor ca spiritul studentesc inca nu a murit la Iasi, si ca ligile studentesti poarta valorile si perpetueaza gandirea si trairea studenteasca.
Ce mai poti spune, cand dupa un an de "chinuri", "asupriri" si alte nevoi avem un festival numai al nostru, o parada si o circulatie intrerupta, cu o coada de autoturisme si cu un blocaj al circulatiei ce se intindea dincolo de UMF. Reverie si avant studentesc.
Cu totii am facut o hora a unirii (exponenta prin dansul agronomistilor) , a bucuriei si a spiritului studentesc iesean. Pe fetele tuturor se putea citi bucuria si mandria de a fi student si de a reprezenta o liga si de a putea striga neingradit LSE, ETH, ASFI etc. Toata lumea se uita la noi, si nu ca la o atractie turistica ci mai ales cu admiratie pentru curajul de a ne manifesta liber si in limita bunului simt, transmitand tuturor cate un pic din energia tineretii si a studentiei. Chiar se putea auzi pe la ferestre sau de pe trotuar: "Mami cine sunt astia?", si mami raspundea: "Astia sunt studentii. Si tu o sa ajungi ca ei.".
Imi place sa cred ca suntem apreciati, si asta chiar se putea obesrva pe fata tuturor trecatorilor, ca in acest sistem destul de firav, cand oamenii de rand nu-si mai permit sa-si strige, sa-si scandeze conditia, libertatea si drepturile, studentii au demonstra ca pot face diferenta si ca oricat ar fi de greu, ideea si viata studenteasca nu se va stinge niciodata.
Am avut Iasul la picioare si macar o data pe an ne permitem luxul sa oprim timpul in loc, sa ii facem pe ceilalti sa ne auda si sa ne priveasca, sa ne manifestam neingradit sa traim si sa strigam studenteste. Nu stiu cati studenti din tara sau chiar si din Iasi au trait aceasta experienta, insa va spun voua, celor care ati participat, ca ceea ce am realizat noi joi, e mai mult decat o parada, e o resuscitare si o reanimare a vietii studentesti, intr-o societate care incepe sa se construiasca pe sintagma DIVIDE ET IMPERA, in care drepturile studentesti incep a fi ignorate si anulate. Aceasta manifestare nu vreau a se interpreta ca fiind o refulare a unor studenti si o manipulare a unora. Nu. Ea este un prilej prin care Ligile studentesti trag semnalul de alarma si semnaleaza ca exista si traiesc numai si prin studenti. Revin cu acesta ocazie la o veche vorba a mea: O liga studenteasca nu exista pentru greve, pentru a se certa cu profii sau pentru a face taraboi. O liga studenteasca exista numai pentru studenti, pentru a-i reprezenta si pentru a le face acestora amarul facultatii (in micile sau marele lui proportii), mai dulce si mai ingurgitabil.
Oricum bravo noua si bravo tuturor celor care au participat. In felul acesta demonstram ca suntem STUDENTI si ca in afara de carte mai facem si altele tot atat de bune si importante.
Si pentru ca tot veni vorba de lucruri bune, si mai ales facute de noi, va anunt ca in weekend tocmai s-a consumat Sesiunea de comunicari stiintifice studentesti organizata de LSE. Eveniment apreciat de studenti, conducerea facultatii, precum si de profi. Au participat in jur de 100 de studenti, din toti anii de studiu si de la toate specilaitatile, o performanta in acest sens, tinand cont ca anul trecut nici macar nu s-a organizat. Astept pe aceasta cale Feed-back si alte reactii in acest sens, pentru ca la anul, daca o sa ne ajute Dumnezeu, impreuna vom putea organiza o CONFERINTA NATIONALA STUDENTEASCA. si asta ar fi foarte important pentru noi si ca imagine dar si ca realizare (implinire si desavarsire a obiectivelor organiyatiei noastre).
Avand speranta ca poate multi se regasesc in CELE PUTINE RANDURI SCRISE MAI SUS, va transmit cele mai sincere sentimente. Al vostru,

Ioan-Bogdan ROBU

Prim Vicepresedinte

"Liga Studentilor Economisti"- Iasi

www.lse.ro, www.anosr.ro

Un comentariu:

Marius Ciobanu spunea...

Felicitari din toata inima din partea mea, si ca membru al Ligii Studentesti din Bacau, permiteti-mi sa va felicit si din partea acesteia. Se stie ca sunteti o mana de studenti inimosi si sa va ajute Dumnezeu pe mai departe. Succes!