joi, 17 iulie 2008

Rahat la Marea Neagra.

Exact, poate titlul o sa vi se para prea dur, dar nu, asa poate fi definita cel mai bine situatia litoralului romanesc, care nu este asa de 1 an, 2 sau 10, cide mai bine de 50 de ani.
Romania, tara membra a Uniunii Europene din 2008, nu are nici cel mai mic respect pentru unul dintre geosistemul vital nu numai al tarii noastre, ci si a partii de sud-est al Europei.
Este impardonabil si incredibil cu autoritatile statului roman ascud faptul ca orasele de pe litoralul romanesc nu au statii de epurare, astfel toate apele uzate ale orasului Constanta, Mangalia, Mangalia sau Eforie, deverseaza fecalele propriilor locuitori direct in mare.



O catastrofa care putea fi evitata, dar cum in Romania principala politica a politicianului roman este politica propriului buzunar. O bataie de joc crunta, o nepasare totala a autoritatilor statului a dus la bomba ecologica detonata pe litoralul romanesc.



Dupa ce presa a descoperit si a facut publica aceasta situatie care pune in pericol sanatatea celor care merg pe litoral m-as fi asteptat ca afluxul catre litoral sa fie in scadere dar surpriza, aglomeratia e din ce in ce mai mare, pentru ca la noi snobismul a atins cote inalte. Noi nu mai mergem la mare pentru noi, acum mergem doar pt ca acolo se duce lumea buna, acolo te vede Giorgica sau boschet si statuul tau de "diva" trebuie amintit si intretinut iar si iar si iar..... Spre exemplu la sfarsitul saptamanii trecute pe litoral statiuni de genul Neptun si Mamaia gemea de lume, de "dive", in schimb statiuni ca Venus sau Saturn erau pustii, de ce? din cauza snobismului romanesc.



In fine explicatii pescarusului, cine ar trebuii sa il protejeze pe el si mediul in care traieste si de ce nu o face?

Niciun comentariu: